Slängde ihop lite mat nu innan jag ska iväg och jobba.

För egentligen var det bara ett snabbt hopplock efter träningen som kanske inte alls skulle bli bra. Så jag gjorde varsin testportion. Stort misstag. Stooort misstag… Skulle gjorde trehundrasjuttiofem portioner till så jag kunde äta det ett år till. Eller ja. Ni förstår. Det var gott som i ”godaste-gottigaste-underbaraste” middagen jag kan tänka mig. Och den fick pluspoäng från mammsen med.

Det är en sån där måltid som slängdes ihop i all hast och blev en…. Ja jag tror nog banne mig jag kan säga tiopoängare . Smakrik, krämig, matig, mättande. Och alldeles vegetariskt ljuvlig!

Ja men slutsnackat om hur bra den är var. Här kommer världens absolut enklaste receptFå ingredienser, snabblagat, lätta tillbehör. (Kan bli lite krångligt om man inte har en spiralizer kanske visserligen. Men de gå att hyvla, eller kanske grovriva till lite risigare konsistens?)

Sötpotatispasta: 1 styck sötpotatis & flingsalt.
Koka upp vatten i en kastrull. Riv, spirala eller hyvla sötpotatis till en pastaliknande sak. Ner med det i kokande saltat vatten och låt det koka en sisådär fem minuter. Smaka av så konsistensen passar dig. Jag gillar lite knaprigt.

Paprikasås: 1,5 dl cashewnötter, 1/2 dl kokosmjölk (gärna santa marias creamy eller likvärdig). Finns att köpa god och billig HÄR, 1 röd paprika, flingsalt, kanel & nejlika.
Släng ner cashewnötterna i en matberedare och kör till ett mjöl (nötallergiker? Bör fungera bra med solrosfrön också), häll ner kokosmjölken och kör till en smet innan du tar en medelstor röd paprika och häller ner i bitar. Mixa till en jämn smet och smaka av med ett par nypor flingsalt, en liten dust eller två med kanel och en nypa nejlika. Smaka av med lite i taget så smaken bara anas och inte tar över rätten.

Servera med en himla massa färsk spenat i botten, lite färsk spetspaprika och nektarin. Gegga ihop riktigt ordentligt så alla smakerna gifter sig – inte lika fint men smarrigt värre!