Var på solsemester ett par veckor i Guardamar, nära Torrevieja, Spanien. Stranden i Guardamar är klart bäst om man trivs på långa vita stränder med eget utrymme. Sanden är härlig, vattnet djupnar lagom fort så att man enkelt kan gå ut i havet för ett dopp. Det man saknar är bra mix och urval av strandnära restauranger.

Restaurangerna är fler och i min smak bättre i Torrevieja. Torrevieja är lilla skandinaviska Mecka. Man hör fler nordbor prata än spanjorer. I Guardamar däremot samlas los Madrileños på semestern. De flesta har någon anknytning till Alicanteregionen och kommer på sin semester.

En av de bästa nätterna var besöket till Rojales och festivalen ”Moros y Cristianos”. Fantastiska dräkter, påminner om karnevalen i Brasilien faktiskt.

2 timmar där grupper av antingen morer (araber) eller kristna visar upp sig med dräkter, karnevalsekipage och orkester. Grupperna kommer från hela regionen och festivalen sker i by efter by under någon veckas tid i början av juli varje år. Ett bra restips!