Tasty, en rolig matlagningsapp

Vare sig du är intresserad av att laga mat eller inte så har du utan tvekan stått helt utan aning när det kommer till vad som skall serveras till middag. Det är alltför lätt att falla in i rutiner i vardagen och detsamma gäller matlagningen. Vi har oftast ett par favoriträtter att bjuda på som vi faller tillbaka på när kreativiteten inte finns där. Tasty, som är mest känt för sina välgjorda och effektiva matlagningsvideos på sociala medier, har också en app som inte bara kan hjälpa dig att äta mer varierat utan Tasty kan också hjälpa dig att bli en bättre kock. Med mer än 4000 recept, välgjorda videos och enkla beskrivningar så kommer du aldrig att behöva servera samma middag igen. Appen har en modern design med snabb navigering som gör det enkelt att hitta rätt måltid för rätt tillfälle. Genom att skapa ett konto på appen så har du också möjlighet att spara dina favoritrecept för att enkelt kunna hitta dem igen. Tidigare sökningar kan också enkelt sparas på ditt konto. Appen har nyligen installerat en ”dela”- funktion som tillåter dig att dela med dig av dina recept, videos och idéer till dina vänner och familj.

Om det stora utbudet av recept och videos blir överväldigande så kan användaren enkelt använda sig av sökmotorn där man enkelt kan lägga till sina preferenser. Det finns alternativ som till exempel ”Mindre än 6 ingredienser”, ”Laktosfri”, ”Enkelt att laga” och ”På mindre än 30 minuter”. I takt med att vårat samhälle sakta men säkert blir mer hälsomedvetet så har också appen uppdaterat sina recept och sökalternativ. Idag kan även vegetarianer, veganer och karnivorer hitta ett stort utbud av recept och måltider att tillaga. Men oroa dig inte, om du är ute efter ett recept som kan tillfredsställa dessertsuget så finns det också gott om fantastiska pajer, tårtor och andra goda efterrätter.

Efter att ha testat ett flertal av appens recept så är slutsatsen att denna app och dessa recept passar perfekt för den som har tappat suget för att laga mat, för den som vill lära sig mer eller för den som helt enkelt inte vet hur man går tillväga i köket. Recepten som man finner i appen skiljer sig ganska så mycket från vardagliga recept som man kan finna på diverse hemsidor eller i traditionella kokböcker. Det enda negativa som en kan uppleva med appen är att man måste i nästan alla fall, ha handlat med receptet i åtanke. Det kan handla om friterade maträtter, speciella hemmagjorda såser, eller grönsaker som man till vardagen inte har i kylskåpet. Detta kan resultera i att, i alla fall till en början, matlagningen blir en aning dyrare än vad den har varit innan. I många fall kan det dock vara värt besväret.

Tasty är en rolig och välkonstruerad app som du kan ha väldigt kul med, oavsett ålder och intresse. Vi behöver alla en måltid på bordet, så varför inte göra det en god sådan?

Bra, anpassat skärmskydd till mobiltelefonen från Copter

Jag tackar högre makter för att jag var smart nog att sätta på ett skärmskydd från Copter. Den föll i stengolvet härom dagen och sade smack. Istället för krack. Tur det, för ingenting hände med mobilen, dock sprack Copters skyddsglas som jag hade limmat på. Bara att riva bort, köpa nytt skärmskydd och klistra på det nya som jag köpte online. Slutet gott, allting gott.