Vi tjejer är så elaka mot oss själva . Jag kan inte minnas senaste gången jag såg mig själv i spegeln och fokuserade på vad jag är faktiskt nöjd med mig själv ! Ögonen zoomar direkt in på något som den ogillar. Den stora näsan eller mina sneda tänder .Så fort jag står framför kameran så tänker jag på att puta med rumpan, in med magen och småputa med läpparna för att se bra ut. När jag står i omklädningsrum och provar kläder tänker jag allting. Herregud , jag ser ut som en halt kalv i denna kjolen och stampar ut ur butiken av ilska. Varför kan jag inte se mitt hår som alla kommenterar eller mina unika ögon som har både blå och brun nyans.. Nä istället ser jag mig med ett runt köttbulleansikte, alien ögon och en potatisnäsa iklätt en stor kropp med alldeles för korta spinkiga ben. Får ofta höra att jag har så vackra ögon , att jag aldrig behöver gå på diet för att få fin rumpa och att jag har ett fint leende. Men ändå är de just de sakerna jag hittar fel på.

Jag har många vänner som pressar i sig fruktansvärda sallader som smakar blask och har speciella veckor utan läsk och godis för att de känner att de har blivit lite runda i ansiktet. Tro mig , det är ingen annan än de själva som märker det. Alla är så upptagna med sig själva så ingen lägger märkte till om du har en finne på näsan eller om du har en större rumpa än någon annan. Jag kan lova er att även Beyonce , Kim Kardashian och Candice Swanepoel , som i de flesta människors ögon är perfekta också har komplex för sitt utseende . Men vi andra ser inte de brister som dem ser.

Jag är säker på att vi tjejer ser saker som inte finns alls . Varför tillåter vi oss att straffa oss själva för att vi har fått lite extra hull på magen nyligen ? När storleken small har blivit lite för liten och inte går att knäppa i midjan längre.. ?Hör ni ironin i det hela? Vi tjejer är vår egen värsta kritiker, och det är något vi måste sluta med. Du ska inte känna skuld för att du ätit en fet chokladkaka till lunch . Vad du ska må dåligt över är hur mycket tryck du sätter på dig själv , och hur mycket du bryter ner ditt eget psyke och självförtroende genom att hålla på såhär. Vi måste bli bättre att ta till oss de små saker som irriterar oss med oss själva och inte bry oss så som vi gör. Det är trots allt de sakerna som gör dig till just dig!

Var tycker du bäst om med ditt utseende?